Stan Gajić

Lokacija: Banja Luka
Godina: 2020
Tip: Stambeni / Residential
Status: Završeno / Finished

Klijenti su nas kontaktirali i tražili savjete za uređenje već pri odlučivanju o kupovini stana u novogradnji. Budući da je ovo drugi stan koji smo za njih projektovali, potrebe i ukus klijenata su nam bile poznate, a saradnja je bila laka i prijateljska.
Stan je imao nedostatak male zazidane kuhinje, za koju se analizama ispostavilo da možemo preorganizovati i osloboditi je zidova, te spojiti sa dnevnom zonom, što je i bio razlog kupovine stana. Otvaranjem kuhinje, i zamjenom mjesta frizidera i ploče za kuhanje, uspjeli smo dobiti funkcionalnu kuhinju, veću dnevnu zonu, iskoristiti njene prozor i osvjetliti i trpezariju, koja je u mraku. Kako je postala centralni dio dnevne zone, kuhinja je morala dobiti poseban estetski kvalitet, a to je u ovom slučaju šank u mermeru. Zbog nedostatka radne ploče, u šanku se nalazi ploča za kuhanje, a iznad nje ostrvska napa, koja nam je i poslužila kao detalj koji ovu kuhinju čini malo drugačijom od drugih.
Stil obrade smo prilagodili ukusu vlasnice, i iskombinovali tamnoplavu i roze boju. Posebnu notu enterijeru su dali detlji u zlatnoj boji, poput nogica stola, zlatne tehnike na obradi TV zida, kao i poliuretanske lajsne na zidu, kojima se unijelo malo klasike u jednostavne ravne savremene linije namještaja po mjeri. Budući da je stan kupljen u novogradnji i u gruboj fazi radova, sve instalacije, pregradni zidovi, plafoni , parketi i obrade, odmah su rađeni onako kako su zamišljeni projektom.